Noget af det sværeste for den kommunikationsansvarlige er at foretage de rigtige til- og fravalg, der skaber tillid og dermed købelyst og loyale kunder.

kundetype uddannetDet hjælper den danskudviklede metode Emotionelle Kundetyper® med. Metoden sikrer en knivskarp analyse og anviser en sikker vej ud til kunderne.

Metoden er baseret på bredt anerkendt videnskabelig teori om menneskehjernen og personlighedstyper, som det fx. ses inden for ledelse og rekruttering. Emotionelle Kundetyper® er imidlertid mere end det, fordi den inddrager den nyeste viden om opbygning af brands og praksiserfaring fra en kategorisering af mere end 300 cases.

Metoden har været udbredt i Danmark siden 2013 og mere end 300 virksomheder har allerede implementeret retningslinjerne i deres dagligdag. Det gælder fx NemTilmeld, Hydrema, Storhaven, Central Car Wash, Kreakassen og FloraDania.

Kundetyperne og mig

Jeg er uddannet i metoden og værktøjerne, så jeg kan hjælpe dig med at nå ud til dine kunder og bygge solide, loyalitetsskabende relationer.

Helt konkret har jeg gennem 8 måneder:

 • fået undervisning i den omfattende research og forskning, der ligger bag.
 • trænet rådgivningsamtaler og talt om hvad principperne for god rådgivning er.
 • gennemtrevlet 4 tykke mapper proppet med konkrete anvisninger på korrekte, evidensbaserede valg til kundetyperne.

Du vil derfor opleve, at jeg engang imellem taler om kundetyper eller kundesegmentering. Hvis du er nysgerrig så spørg – jeg fortæller meget gerne. Og ellers læs med her.

Det handler grundlæggende om beslutningsprocesser – og jeg ved præcist hvordan de skal motiveres

En købsbeslutning er delvis baseret på følelser

Din hjerne tager op mod 90% af dagens beslutninger uden at involvere dit bevidste jeg. Det virker utroligt voldsomt, men når man indregner alle skridt, alle ord, alle ture ud til kaffemaskinen osv, så er det egentlig naturligt nok.

En beslutning om at købe noget aktiverer først den ubevidste del, inden du kobler de rationelle argumenter på. Og købelyst får vi først, når:

 • produktet eller servicen matcher vores indre forståelse af hvem vi er
 • vi har en god mavefornemmelse med det hele
 • de rationelle argumenter er på plads, fx en bestemt funktion, feature, pris etc.

Effektiv kommunikation taler – også – til din kundes selvopfattelse

de 4 emotionelle kundetyper

En kunde har brug for at kende funktioner, pris og andre konkrete oplysninger.

Men vi skal også med ord, farver, billeder og meget andet massere den gode mavefornemmelse og matche kundens opfattelse af sig selv – hver gang. Her kommer de 4 kundetyper ind.

De 4 kundetyper er opdelt i 4 farver, nemlig Rød, Gul, Blå og Grøn. De kan også forstås som 4 forskellige præferencer for et køb. Man kan sige, at et hvert menneske rummer potentialet for både røde, gule, blå og grønne køb. I praksis benytter de fleste af os mest 2-3 forskellige købspræferencer livet igennem.

Tænk fx på hvor forskelligt et køb du foretog, sidst du tankede brændstof, og sidst du købte en lækker ny teknisk gadget. Slet ikke samme slags køb for dig, vel? Eller hvad med sidst du gik i Bilka eller var ved frisør?

Kundetype brugt rigtigt = magi!

opslået kundemappe
En af de 4 kundemapper

Magien for os der gerne vil afsætte produkter og ydelser opstår, når vores kommunikation bliver så entydig rød, gul, blå eller grøn, at vores kunder ubevidst får stimuleret deres røde, gule, blå eller grønne præference ved et køb. Det skaber netop den tilfredsstillelse, der giver glade, tilbagevendende kunder.

Her kommer de 4 kundetypemapper ind. De sørger for, at hver en beslutning om ordvalg, billedemotiv, farver, layout, medie, kanal og meget mere netop stimulerer den farve køb, der er hensigten. Vi er tillige et voksende arbejdsfællesskab af kundetype-eksperter, der arbejder sammen om at løfte større projekter. Vi er tekstforfattere, fotografer, grafikere, rådgivere, webudviklere og forretningsudviklere.

Mediepakke baseret på kundetyperne

Under min certificering har jeg udviklet en mediepakke, så virksomheder kan få maksimalt udbytte af et samarbejde med medier, presse og influencers.

Mit ønske er, at flere opnår et professionelt samarbejde, der giver de rigtige resultater.

Branding og kundetyperne

Stærke brands klarer sig nemmere og hurtigere igennem kriser, som fx konjunktur nedgang, shitstorms, mediekriser, arbejdsnedlæggelser og strejker. Det er også nemmere for dine marketing- og salgsfolk at lægge effektive salgsplaner, når brandets samlede identitet og position står skarpt for enhver. Både internt og eksternt.

Når din brandidentitet og din brandposition er afstemt med kundetyperne har du et bundsolidt, stærkt fundament til din markedsføring.

Brandidentitet er dit ansigt, dvs den måde dine kunder og resten af omverdenen ser dig. Det handler om at være konsistent i valg af inventar, farver, font, sprogtone og billedstil, men også din optræden og dine medarbejderes ageren i dagligdagen indvirker på virksomhedens samlede brandidentitet.

Brandpositionen handler om, hvordan dit brand passer ind i markedet. Det er her, marketingafdelingen henter krudtet til sit arbejde, så der i sidste ende genereres kendskab, leads og salg. Jeres brandposition skal kunne siges i én sætning. Sætningen skal rumme både marked, brand, produkt, det der adskiller og årsagerne dertil. Kopier og brug hjertens gerne denne: (men altså kun internt)

Til [MARKED], er [BRAND] det eneste [PRODUCT] som [ADSKILLELSESPUNKTER], fordi [ÅRSAG]. 

Ring og hør nærmere om:

 • udarbejdelse af situationsrapport på jeres nuværende brandposition
 • kundetyperådgivning udfra grundig spørgeguide
 • facilitering af idegenerering og workshops
 • tilvejebringelse af research og datamateriale
 • udarbejdelse af samlet brandmanual til intern brug i virksomhedens afdelinger.
 • udarbejdelse af grundfortælling og grundbudskaber