Bæredygtig branding med natur og klima som omdrejningspunkt vinder frem overalt lige nu. 2023 bliver året, hvor flere virksomheder beslutter sig for at være mere engagerede i kampen for et stabilt klima, der er til at være i og drive forretning i.

Måske er du som PR-ansvarlig eller brandmanager allerede blevet betroet opgaven at kommunikere din arbejdsgivers nye fokus med bæredygtig branding. I så fald læs videre. Jeg brænder for at finde meningsfulde veje at gå for virksomheder, der vil være med til at reducere CO2-udledning, forbedre miljøet eller øge biodiversiteten.

Samtidig ved alle vi med bæredygtig branding som faglig kompetence, at virksomhedens kommunikation skal give mening for modtageren. Ellers falder det til jorden med et brag. Nyttesløst. Spild af penge. Not applicable fristes man til at skrive…

Tiltag for klimaet eller naturen og biodiversiteten skal derfor være simple, til at forklare og ikke mindst have noget swung og passe til virksomhedens øvrige aktiviteter. Det er fx. fint, at min lille enmandsvirksomhed har et certifikat på støtte til en grøn organisation og kan fremvise dokumentation for klimabelastningen af mit kontorudstyr. Men det er for småt, gråt og kedeligt for de fleste.

Giv naturen plads – Køb jord fri

Mit forslag er følgende:

  • Giv naturen mere lov til at udfolde sig på jeres grønne arealer. Måske vil nabovirksomhederne være med?
  • Køb landbrugsjord eller industrijord fri og skab en mangfoldighed af ny natur.
bæredygtig branding

Foto: Coralie Meurice fra Unsplash

Det er simpelt at effekturere, nemt at forklare, øger medarbejdertrivslen (siger dem der er i gang), og det afstedkommer skønne billeder til årsrapporten og jeres egne kanaler. Hvis I gør det med tilstrækkelig swung, vil det måske endda kunne tiltrække noget presse. Men det er NU, I skal handle.

Virksomheden Ege Carpets har gjort det. Læs om det på Herning Kommunes side.

Moderne fædrelandskærlighed

Jeg tror endda, at tiltag af denne type om få år vil blive opfattet som fædrelandskærligt. ja, du læste rigtigt. Der sker voldsomme ting i dansk landbrug, hvor færre og færre almindelige mennesker har råd til at købe af aldrende landmænd, der skal på pension. Istedet købes marker og produktionsdyr af kapitalfonde og investorer, som ikke behøver fortælle omverdenen hvem de er.

Jeg læste om det i Ugebrevet mandag Morgen fornyligt

Ejerne af kæmpestore arealer forsvinder for os, der bor omkring markerne. Ingen dør at banke på for en snak. Ingen interesse for det levende liv omkring markerne.

I sådan en kontekst vil ejere af natur der plejer den med biodiversitet for øje og stiller den til rådighed for besøg være lokale helte.

Igang med natur og bæredygtig branding?

Har du mandat fra ledelsen og noget budget at arbejde med, så begynd med at invitere andre lokale virksomheder til en snak om muligheder for samarbejde. Jo flere I er, jo mere swung. Jeg har tidligere skrevet dette blogindlæg om ideer til den strategiske kommunikationsplanlægning.

Er du heldig at drive virksomhed i Middelfart kommune, er du meget velkommen til at kontakte borgergruppen Middelfart Vilde Kommune, hvor jeg og mange andre er aktive. Vi har stor indsigt i biodiversitet, masser af erfaring med events og samarbejde med andre aktører – også kommunen. Og vi afholder et gratis inspirationsmøde her i foråret, hvor du også er meget velkommen. Find os på LinkedIN eller på Facebook.

Ved du præcis, hvad I vil, så tag fat i en anlægsgartner. De mest visionære er forlængst i gang.

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at kontakte mig. Jeg kan bidrage til alle elementer af jeres strategiske planlægning og lægge en kommunikationsplan, der styrer jer sikkert uden om greenwashing anklager. Se denne side.

Om Elisabeth – skribenten her på bloggen

Kommunikationsrådgiver med speciale i branding og PR. Dokumenterede resultater fra interesseorganisationer, myndigheder og virksomheder. Solo-selvstændig med bredt netværk hvor vi spiller hinanden gode gennem respekt for faglighed og ansvarlighed.

Leave A Comment